Sayfalar

KIZLARIM BÜYÜYOR

Lilypie Waiting to Adopt tickers Lilypie Waiting to Adopt tickers

HOŞGELDİNİZ.......

Blogumuzu ziyaret ederek bizi yalnız bırakmadığınız için kocaman teşekkürler, tekrar misafirimiz olmanız dileğiyle;

16 Şubat 2009 Pazartesi

Ben mi Ayşe Teyze Bebek Mi?

Blogumuzu takip edenler bilir. Yaklaşık 3 ay önce İstanbul'a arkadaşım Ayşe'yi ziyarete gitmiştik. Arkadaşımda Fatma Naz'a dua okuyan bir bebek almıştı. Kızımda annesi gibi çok kibardır ya bebeğin ismini Ayşe Teyze bebek koymuştu. Dikkatinizi çekerim Ayşe değil Ayşe Teyze bebek,
*****
***
*


*****

Bizim Ayşe Teyze bebek o günden sonra Fatma Naz'ın favori oyuncağı oldu. Fatma Naz bebeğini çok seviyordu ve hiç kucağından düşürmüyordu. Yemek yerken , uyurken yani anlayacağınız her anları birlikteydi.
*****
***
*

*****
Ama ne olduysa, şimdilerde Ayşe Teyze bebek bizim yumurcağa rakip mi desem adını koyamadığım bir durum işte. Mesela geçenlerde kızıma toka aldım ve saçlarını güzelce bağladım. Saç bağlatmayı çok sevmediği için belki heveslenir diye kızım kalan tokalarıda Ayşe Teyze bebeğe takalım mı dedim. Ama şiddetle karşı çıktı. Biraz şaşırdım. Ama çok da umursamadım çünkü Fatma Naz kıskanç bir çocuk değil. Aksine çok paylaşımcı ve sevecen bir çocuktur. Ama gün geçtikçe Ayşe Teyze bebeğe karşı bu tavırları artmaya başladı. Mesela artık bebeğini yatağında istemiyor. En ilginç olanda;


- Anne ben Ayşe Teyje bebekten güjelim. demesi.


Bende teyit ediyorum tabiki kızım sen ondan çok güzelsin diye.


Sonra arkası çorap söküğü gibi geliyor.


-Ama o benden daa güjel dua okuyo.


Ve ben kalakalıyorum. Evet abartmıyorum aramızda böyle diyaloğlar geçiyor. Hayır kızım sen ondan daha güzel okuyorsun desemde inanmıyor.

*****
***
*


*****

Sübhanekeyi Ayşe Teyze bebekten öğrendi. Ve her gece yatarken okuyor. Bazen takılıyor bende uyarıyorum. Galiba bu duruma biraz bozuluyor. Çünkü Ayşe Teyze bebek hiç takılmadan okuyor, yemeklerini yiyor, sütünü içiyor, hiç yaramazlık yapmıyor, Fatma Naz'ın annesi Ayşe Teyze bebeği çok seviyor...............

*****

Bana şu anda sihirli lambadan bir cin çıksa ve dile benden ne dilersen dese...Hiç düşünmeden Fatma Naz'ın düşüncelerini okumak derdim. Gerçekten çok merak ediyorum. Bu çocuklar neyi, nasıl, niçin, düşünür.....Mesela benim hakkımda, babası hakkında ne düşünüyor. Biz ona yetebiliyor muyuz? Ya da eksikliklerimiz ne? Bizden ne istiyor.? Ne bileyim işte bu tarz şeyleri merak ediyorum. Bu yaşadığımız son olay da hepimize gösterdi ki çocuk dünyasının çok farklı kuralları var.

13 Şubat 2009 Cuma

Sevgi Ödülü



Blog dostlarımdan; artık evimizin kızı gibi olan Çise'nin annesi Fatma , meslektaşım Nurcan , yeni tanışıpda hemen kaynaştığımız Asuman , nazlı Sude Naz'ın annesi ve minik bebişimizin annesi Binnur tarafından bu sevgi ödülüne layık bulunmuşum.
Hepsine çok teşekkür ediyorum ve bu çoşkun sevgi selinin daha da çoşup çağlaması için arkadaşlarımdan;
*****
***
*
  • En küçük blog yazarı ünvanıyla tanınan Paşa' ya ,
  • İki tane mis kokulu papatya annesi olan Derya'ya ,
  • Hemşerim Hatice'ye,
  • Blogunu her okuduğumda duygu seline kapıldığım Yadigar'a ,
  • Rahatsızlığından dolayı hergün aklımda olan Zehra'ya ,
  • Tontonlarım Yağız Efe ve Yaman Efe'nin annesine ,
  • Çiçeği burnunda anne İlknur'a

I LOVE YOUR BLOG....

*************************************

Oh ben ödülü aldım oturayım yok arkadaşlar şimdi sıra sizde. Aşagıda ki adımları takip ederek paylaşıldığı zaman azalmayan tek şey olan sevgiyi dağıtabilirsiniz. Böylece yeni bloglarla tanışma ve dostluklar kurma fırsatları yakalayabiliriz. Hepinize şimdiden kolay gelsin.

1. Seni ödüllendiren blog yazarının linkini vermek.

2. Bu ödülü başka 7 blog sahibine linklerini vererek göndermek.

3. Seçilen blog yazarlarını durumdan haberdar etmek.

5 Şubat 2009 Perşembe

Bu Çiçek Sana


Bu sevimli papatyayı sana gönderiyorum.
Susmak konuşmaktan daha çok şey anlatır diyorum................

Doğum Günün Kutlu Olsun Yakışıklı

Bu gün liseden arkadaşım Fatma'nın oğluşunun 7. yaş günü. Onun doğum gününü kutluyor ve Rize'den Nevşehir'e kocaman öpücükler gönderiyoruz.
***
*

*

***

Fatmacığım biraz önce Mümine'yle konuştum yazın Ayşe ve Fidan'ın geleceğini duyunca haber ver belki bizde geliriz dedi. Ona göre iyi düşün davetim hala geçerli......

Akika Kurbanı

Bildiğiniz gibi başımızı hastalıklardan alamıyoruz. Kötü haber tellalı gibi oldum ama dün akşamda Fatma Naz'ı Firdevs Teyzesinden alıp eve geçerken duran bir kamyona yandan çarptık. Arabamızın arka tamponu delindi ve arka sağ kapısı derin bir şekilde çizildi. Duran kamyon olmasından dolayı suç eşimde gibi gözüküyor olabilir ama kamyonun durduğu yerde çok ilginçti yani. Yolun ortasına durmuş içinden bişeyler indiriyorlar. Yan taraftan belki küçük bir araç geçebilirdi ama bizim araba geçemedi. Neyseki eşim yavaş dönüyordu. Bi de kamyon tam kavşakta durmuş durumdaydı. Çok komik ya tam kavşakta ve yolun ortasında kocaman kamyon. Akıl işi değil. Kaza geliyorum dedi yani.

***

*****

***

Bu arada biz Fatma Naz için Akika Kurbanı kesmeye karar verdik. Zaten kesecektik ama bu hastalıklardan dolayı erkene aldık. Akika Kurbanı hakkında çok bilgim yok. Biraz netten araştırdım. Şurada biraz bilgi buldum. Daha ayrıntılı bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.


***

*****

***

Dertler bitmiyor ki biraz öncede babamın dayısının oğlunun yoğun bakımda solunum çihazına bağlandığını öğrendim. Söylerken uzak akraba gibi geliyor ama Bekir abi çok sevdiğimiz bir yakınımızdır.. Onun için herkesden dua bekliyorum.