Sayfalar

KIZLARIM BÜYÜYOR

Lilypie Waiting to Adopt tickers Lilypie Waiting to Adopt tickers

HOŞGELDİNİZ.......

Blogumuzu ziyaret ederek bizi yalnız bırakmadığınız için kocaman teşekkürler, tekrar misafirimiz olmanız dileğiyle;

2 Nisan 2009 Perşembe

Ordan, Burdan,Şurdan.......


Miniğim seninle bu haftamız çok güzel geçti.Senin olduğun her günümüz güzeldi ama 2. doğum gününden sonra sanki sana sihirli bir el değdi ve büyüyüverdin. Beni hayretler içinde bırakıyorsun biliyor musun? Birlikte her gün bir faliyet yapmaya çalışıyoruz. Geçen gün patates baskısı ve ip baskısı yaptık. Çok sevdin sen bu işi ben yoruldum babanla devam ettin baban yoruldu ama sen hala yorulmadın. Baskı konusunda çok başarılıydın. Tebrikler. Dünde ev resmi çizip içine mercimek , nohut yapıştırdık. Bunda pek başarılı olamadık ama neyse. Mercimekleri yemeye kalkmasaydın daha uzun sürebilirdi yapıştırma işimiz. Kızım yeme dedikçe " ama anne neden" diye sorup durdun.Kızım çok sert dişin kırılır dedim ama nafile illaki deneme yanılma yöntemini kullanacaksın ya devam ettin yemeye. Ama baktın ki çok sert birazda halılar yesin diye halıya döktün. Ben de sana küstüm. Ama sen sürekli beni öpüp ve kendini zorla öptürüp "anne bayışalım mı " diye tutturdun. Sen mercimekleri toplayınca barıştık tabiki.
**********
Bu ay Meraklı Minik Dergisinin ekinde kurbağa maskesi vardı. 1 hafta boyunca maskeyi takıp vırakladın. Kurbağalar bile senin gibi güzel vıraklayamaz. Hayvanları çok seviyorsun ve onlara çok meraklısın. Maşallah tanımadığın hayvan yok. Karakulağı bile tanıyorsun. Meraklı minik dergisi sağolsun. Öpsem prensese dönüşür müsün acaba?
***
*
*********
Bu hafta benim kızım ne kadar büyümüş diye merak ettim ve boyunu ölçtük. Minnoş kızım 86 cm çıktın.Eh işte idare eder. Büyüme eğrin ortalarda gidiyor. Biz sana ne yaparsak sende bebeklerine aynısını uyguluyorsun ya hemen hepsinin boyunu ölçtün. Bebeğin boyu 90 cm miş. Sen ölçtün sen söyledin. Biz senin yalancınız. Sonra bir hışımla kendi boyunuda ölçmeye kalktın. Bize güvenmedin mi yoksa bıcırık. Ama o kendi boyunu ölçerken ki haline bittim. Ne kadar masum duruyorsun. Yalnız boyunu mu yoksa enini mi ölçtüğün pek belli değil.:) Yıllar sonra bu satırları okumayı Allah sana ve bana nasip ederse şimdiden "Anne ya.." dediğini duyar gibiyim.
***
*
***
* **********
Bunlarda bizim evin Altın Kızları. Bebeklerinle yan yana oturmayı çok seviyorsun. Onları uyutuyorsun, mama yediriyorsun, biri muhakkak kucağında oluyor. Gecede onlarla yatıyorsun. Arkadaş gibi görüyorsun onları heralde. Yoksa sen kardeş mi istiyorsun:)

İsimlerinide kendin koydun. Örgü bebek, Mantar bebek, Şarkı söyleyen bebek. Bazende bir ikisini Firdevs Teyzene götürüyorsun. Bu gün de kiraz bebeğini götürdün. Sabah doğum gününde diktirdiğimiz kırmızı askılı eteğini giydin ve (dolaptan kendin seçtin) "anne bu gün ben çok şık odum. Teryzem beni gezmeye götüysün." dedin. Cavitlere gitmek istiyormuşsun. Bu dileğini teyzene ilettik bakalım belki götürür. Caviti çok seviyormuşsun ama o sana oyuncaklarını vermiyormuş ve çok yaramazlık yapıyormuş.
***
*

**********
Sana çok büyüdün dedim ya nerden anlıyorum büyüdüğünü biliyor musun. Geçenlerde lokantaya gittik. Tabiki sen yanımızda olunca parkı olan bir lokantayı tercih ettik. Biz yemeğimiz babanla rahat rahat yedik ve sen parkta kendi halinde hiç sorun çıkarmadan oynadın. Ordaki kardeşlere çok saygılı davrandın. Senden küçüklere yardım ettin. Bu merhametin için sana çok teşekkür ediyorum canım yavrum. Beni çok mutlu ettin. En çokda parktaki evleri seviyorsun. Acaba sana bir çadır mı alsak bilemiyorum ki. Blogcu Teyzelere sorarız , deneyimlerinden faydalanır gerekliyse alırız tamam mı kuşum.
***

*

***
*
***
*
***********
Akşam babanla seni bu halde yakaladım. İkinizde çok tatlıydınız. Pardon üçünüzde aradaki biberonuda unutmayalım. Seni uyutmakta biraz zorlanıyoruz bebeğim . Anlıyorum sen bizimle daha çok vakit geçirmek için uyumak istemiyorsun ama sabah bizim gibi mesai için kalkıyorsun. Hemde büyümen için uyuman lazım değil mi bitanem. Bende seninle uzun uzun vakit geçirmek istiyorum ama kaliteli vakit. Uykuluyken hiç bişeyin tadı olmuyor ki. Sen uyuyunca 1 saat boyunca başında bekleyip seni izliyorum. Zaten masum bir meleksin ama uykuda dahada masumlaşıyorsun. İtiraf ediyorum seni biraz sıkıştırıp öpüyorumda. Uykunda seni rahatsız ettiğim için üzgümnüm ama dayanamıyorum ne yapalım. Sen de o kadar tatlı olma o zaman.
***
*
**********
Bu Erol Taş hallerin beni öldürüyor zaten. Çok kibarsın çok tatlısın ama çatal kullanmayı sevmiyorsun.10 parmak ve 2 el kullanmayı tercih ediyorsun yemek yerken. Aslında bu yemek değil akşam yemeğimizi yedik ve ben ertesi akşama tavuk çorbası yapıyordum ki tavukları görünce dayanamadın yiycem diye tutuurdun. İştahlı bir çocuk değilsin ama ete ve tavuğa dayanamıyorsun. Küçük bir tabağa koyduk kabul etmedin , hepsini istedin ve daldın içine. Neyseki o yemeği sadece biz yedik misafirimiz falan yoktu. Ama o tavuk çorbasında ayrı bir tat vardı sanki. Senin ellerinden bal damlamış anneciğim. Hiç bu kadar güzel çorba içmemiştim.
***
*
***********
Hafta sonu gittiğimiz marketin birinde dinazor vardı önce yaklaşmadın ama sonra pek sıkı fıkı oldunuz. Hiç bırakmak istemedin dinazoru.Dinazorda seni çok sevdi. Çünkü diğer çocuklar hep ağladı onu görünce ama sen tanışmayı tercih ettin. Aferin sana.
***
*
********
Minnoş kızım bu fotografda gözüken dolap babanla benim dolabım ama senin kıyafetlerin tarafından işgal edilmiş bir haldeler. Kıyafetlerin yetmiyormuş gibi birde sen giriyorsun dolabın içine. Şaklanıyormuşsun. Saklanırkende bağırıyorsun" ben buraya şaklanıyorum beni bulun "diye. Bizde arama numarası yapıyoruz ve sonuç ne oluyor hadi bil. Sonunda zorda olsa seni buluyoruz. Sen bu duruma çok keyifleniyorsun. Basıyorsun kahkahayı. O halin o kadar sevimli oluyor ki anlatamam. Sana bakıyorum bakıyorum ama doyamıyorum.
***
*
********
Yaşına göre kelime dağarcığında çok geniş ve kelimeleri uygun yerde kullanıyorsun. Hafta sonu dışarı çıktık. Beni doktora götürdün. Dışarda yağmur yağıyordu ve biraz soğuktu. Bu durum karşısında senin yorumun beni hayretlere düşürdü. "Anne havada pek soğuk" dedin. Ardındanda "çok fena yağmur yağıyor" deyince ben koptum zaten. Sen yoksa 2 yaşında değil misin bize numaramı yapıyorsun. Benim bile kullanmadığım sıfatları sen bir çırpıda yerli yerinde kullandın. Maşallah sana.
********
Bu günlerde bana çok düşkünsün. Nedenini bilemiyorum ama bişeyler mi hissediyorsun. Kendine bir rakip falan:) Bu bana düşkün hallarinden hiç şikayetçi değilim. Aksine hoşuma gidiyor. Anneciğine hiç kıyamıyorsun. Azıcık uzansam hemen üzerimi örtüyorsun. İlacımı getirip kendi ellerinle veriyorsun. İlaç içmeyi hiç sevmiyorum ama sen verince bir başka oluyor. Sen benim için çok değerli ve çok özelsin. Bunu hiç bir zaman unutma olur mu?
***********
Yazdıklarımı şöyle bir okudum da gerçekten başlığa yakışır bir yazı olmuş. Daldan dala konmuşum. Ne yapayım hayat hızla akıp geçiyor, herşey Fatma Naz dahil çok hızlı değişiyor. Ben ancak yakalayabildiklerimi klavyeden aktarabildiğim kadarıyla yazabiliyorum.



20 yorum:

Paşa dedi ki...

harika bir yazıydı arkadaşım ketyifle okudum...fatma naz da çok tatlı çıkmış maşaşllah...ana kuzusu bunlar...babasıyla uyurken o haller tanıdık geldi benimde çok resimlerim var öyle:))
yazının sonlarına doğru ilgiden sözederkene birşeylermi hissediyorsun derkene? bir şeymi var yoksaaaaaaa? diye sormam gerekti de:)))

Yadigar Demirarslan dedi ki...

Selmacığım;
Her fotoğraf karesinde başka bir güzel görünüyor.
Saklambaçların en güzeli onunla, saklanıpda bulduğun en güzel kişi o, bulduğunda duyduğun o kahkaha daha önce duyduklarından çok güzel, ağrı kesicilerin en etkili ve güzeli onun elinden olanı, uyuyanların en masum olanı onun hali...

Anne olmak işte bu elhamdülillahki rabbim bizlere anne olma duygusunu yaşattı, seni çok iyi anlıyorum..
Rabbim yokluklarını, hastalıklarını ve eksikliklerini göstermesin amin....

çise ve annesi... dedi ki...

çok güzel zamanlar geçirilmiş,bu minik kuzularla her seniye ayrı bir güzel değilmi?iki yaş sendromu size pek uğramdı galiba şu an bizde,size gelmesin aman ,havalarda açtı evde zaman geçiremiyoruz bizim cadıyla...Fatmanazda çok şanslı hepberaber gezilmiş ne güzel...

GeCe dedi ki...

çok güzel yazmışsın bu yazılar ne güzel anı olacak büyünce fatma naz
gerçekten büyüyorlar zamanla biz de görebiliyoruz buradan

Sibel GÖZ dedi ki...

çok güzeldi hakkaten zevkle okudum fatmanazda çok şeker maşallah..ileride bu paylaşımları hatırlayıp yad edeceğiz bebişlerle..allah ağzımızın tadını bozmasın inşallah...
sevgiyle...

Z.EROĞLU dedi ki...

bende çok jeyfile okudum.maşallah fatma naz a.öp yerime annesi

Derya kuzuları bunlar dedi ki...

minnoşunu ne güzel anlatmışsın:)
2 yaştan sonra daha düşkün oluyor çocuklar anneye çünkü daha bilinçli oluyorlar.
çalışan annesi olan çocukların ortak sorunu galiba ; çocukların uyumak istemeyip sabah erkenden kalkmaları.herkes aynı şeyleri söylüyor.
sevgiler ...
minik minnoşunu öptü derya teyzesi:)

fatma dedi ki...

hoşgeldin canım.bak kaç zamandır neler yapmışsınız.sık sık yazsana:)))).çok şeker değilmi?evimizin nuru ve mutluluk kaynağı.....Allahım bağışlasın cümlenin evladınıda.....sevgilerrrrr

duygu dedi ki...

çok güzel bir yazı olmuş. günlük gibi ama çok daha detaylı. fatma naz okuyunca çok şaşıracak eminim. okuduklarımdan aklımda kalan bir detay oyun çadırı idi. benim kızımın var, çok eğleniyor çadırın içinde. orası ona ait bir dünya oluyor.. bence mutlaka almalısın. ancak uyarıyım zamanının büyük bir bölümünü sende kızınla çadırda geçirebilirsin... sonra zamanla istemeyecek zaten yanında. sevgilerimle...

SMİLENA dedi ki...

ne güzel yazmışsın.resimlerle bayıldım.kurbağayı çok sevmiş belli .biz de o dergiyi çok seviyoruz.baba da yorgun düşmüş çok tatlı bir poz yakalamışsın.
çok öpüyorum ikinizide

Unknown dedi ki...

Hayatın anlamı işte bu diyor insan. Gerçekten doğal ve güzel bir yaşam. İnsan başka ne isterki. Herzaman mutluluklar ve böyle güzel enstanteneler yaşanması ve yüzünüzde her zaman gülücükler olması dileğiyle.

fidan teze dedi ki...

bunların hepsini bende fatmanazla yaşadığım için seni çok ii anlayabiliyorum. allah o gülücükleri hiç yüzünden eksilmesin inşallah...

denizanasi dedi ki...

rakip mi :?:)) yoksam yoksam ::))

Şekerci Butik dedi ki...

fatma naz kuzusuna maşallah yaa çok akıllı,konuşmalarına hayranım zaten...

hehe foğraflardan altın kızlara bittim süper :D

Ayşe dedi ki...

Selma cok guzel yazdigini, okurken kendimi yazinin icine girmis ve orada yasiyormus gibi hissettigimi soylemismiydim daha once?

Tamam biliyorum neyi ve kimi yazdigin cok onemli, konu Fatmanaz oldugu icin mest oluyor ve keyifle okuyorum ama inan annesinin bu kadar guzel aktarmasi da harika bisey...

ellerine ve emegine saglik canim..optum ikinizi de :)

уαѕємiη dedi ki...

Şirine ne güzel çıkmış resimlerde :)))

babasıyla uyurken ne şeker çıkmışlar baba kız :))

onların büyümelerini izlemek çok güzell

öpüyoruz sizi

gülücüklerim benim dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın Selma'cım maşallah fıstığa neler bilirmiş meğer, hele bebeklerinin ve kendinin boyunu ölçmesi bayıldım her haline, Allah nazarlardan saklasın

Unknown dedi ki...

Yazın çok güzel olmuş,ne güzel de anlatmışsın duygularını,kuzunun yaptıklarını unutmadan..Çok beğendim:)

Biz daha maskeyi yapmadık,yarın bende yapayım eminim bizimkide bayılır:)))

gülnur dedi ki...

Selma Hanım,
'Blogunuz hayırlı olsun. Çok ayrıntılı olmamakla birlikte blogunuzda biraz gezinti yaptım. Anladığım kadarıyla çok ilgili bir annesiniz.Artık takibimizdesiniz.'

Bu sözleriniz için çok teşekkür ediyorum.Hepimiz çocuklarımız için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sizde yoğun çalışan bir anne olmanıza rağmen okuduğum kadarıyla Fatma Naz ile çok güzel ilgileniyorsunuz.Bundan sonra sizde bizim takibimizdesiniz:)
Fatma Naz 'a MAŞAALLAH çok güzel cümleler kuruyor.Ayrıca her hali çok tatlı.'çok fena yağmur yağıyor'
bayıldım,çok tatlı yaaaaaaaaa.

Yadigar Demirarslan dedi ki...

Selmacığım;
Bu gidişin çoook uzun olmadımı?? bak çocuklar büyüdü anlatılacak ne çok şey vardır kimbilir...
Bizi sizden habersiz bıraktın bir küçük ekrandan okuyup seyrettiğimiz hayatınızdan epey uzak kaldık. Fatma Naz'ı seni çok özledik kendine ve çocuklarına iyi bak, dualarımızdasın..
Unutulmamak dilegiyle