Sayfalar

KIZLARIM BÜYÜYOR

Lilypie Waiting to Adopt tickers Lilypie Waiting to Adopt tickers

HOŞGELDİNİZ.......

Blogumuzu ziyaret ederek bizi yalnız bırakmadığınız için kocaman teşekkürler, tekrar misafirimiz olmanız dileğiyle;

16 Şubat 2009 Pazartesi

Ben mi Ayşe Teyze Bebek Mi?

Blogumuzu takip edenler bilir. Yaklaşık 3 ay önce İstanbul'a arkadaşım Ayşe'yi ziyarete gitmiştik. Arkadaşımda Fatma Naz'a dua okuyan bir bebek almıştı. Kızımda annesi gibi çok kibardır ya bebeğin ismini Ayşe Teyze bebek koymuştu. Dikkatinizi çekerim Ayşe değil Ayşe Teyze bebek,
*****
***
*


*****

Bizim Ayşe Teyze bebek o günden sonra Fatma Naz'ın favori oyuncağı oldu. Fatma Naz bebeğini çok seviyordu ve hiç kucağından düşürmüyordu. Yemek yerken , uyurken yani anlayacağınız her anları birlikteydi.
*****
***
*

*****
Ama ne olduysa, şimdilerde Ayşe Teyze bebek bizim yumurcağa rakip mi desem adını koyamadığım bir durum işte. Mesela geçenlerde kızıma toka aldım ve saçlarını güzelce bağladım. Saç bağlatmayı çok sevmediği için belki heveslenir diye kızım kalan tokalarıda Ayşe Teyze bebeğe takalım mı dedim. Ama şiddetle karşı çıktı. Biraz şaşırdım. Ama çok da umursamadım çünkü Fatma Naz kıskanç bir çocuk değil. Aksine çok paylaşımcı ve sevecen bir çocuktur. Ama gün geçtikçe Ayşe Teyze bebeğe karşı bu tavırları artmaya başladı. Mesela artık bebeğini yatağında istemiyor. En ilginç olanda;


- Anne ben Ayşe Teyje bebekten güjelim. demesi.


Bende teyit ediyorum tabiki kızım sen ondan çok güzelsin diye.


Sonra arkası çorap söküğü gibi geliyor.


-Ama o benden daa güjel dua okuyo.


Ve ben kalakalıyorum. Evet abartmıyorum aramızda böyle diyaloğlar geçiyor. Hayır kızım sen ondan daha güzel okuyorsun desemde inanmıyor.

*****
***
*


*****

Sübhanekeyi Ayşe Teyze bebekten öğrendi. Ve her gece yatarken okuyor. Bazen takılıyor bende uyarıyorum. Galiba bu duruma biraz bozuluyor. Çünkü Ayşe Teyze bebek hiç takılmadan okuyor, yemeklerini yiyor, sütünü içiyor, hiç yaramazlık yapmıyor, Fatma Naz'ın annesi Ayşe Teyze bebeği çok seviyor...............

*****

Bana şu anda sihirli lambadan bir cin çıksa ve dile benden ne dilersen dese...Hiç düşünmeden Fatma Naz'ın düşüncelerini okumak derdim. Gerçekten çok merak ediyorum. Bu çocuklar neyi, nasıl, niçin, düşünür.....Mesela benim hakkımda, babası hakkında ne düşünüyor. Biz ona yetebiliyor muyuz? Ya da eksikliklerimiz ne? Bizden ne istiyor.? Ne bileyim işte bu tarz şeyleri merak ediyorum. Bu yaşadığımız son olay da hepimize gösterdi ki çocuk dünyasının çok farklı kuralları var.

11 yorum:

çise ve annesi... dedi ki...

sana katılıyorum bende çocuklarımızın ne düşündüğünü bilmek isterdim ama anne olunca hislerimiz sayesinde ne zaman ne yapıcak ne diyecek ne isteyecek beş saniye öncesinden anlıyabiliyoruz değilmi?...Ayşe teyze bebekde çok güzel,baksana subhaneke bile öğrenmiş ne güzel....

duygu dedi ki...

sanırım kıskançlık değilde kendini kıyaslama söz konusu. mükemmeliyetçi bir yapısı olacak gibi. olsun güzeldir bu. bence zamanla unutur ayşe teyze bebeği. belki biraz saklamak iyi olabilir. hem sonradan karşılaşınca tekrar onu yine ilk günlerdeki gibi sevebilir. hemde bu arada duayı da ezberlemiş olur hiç takılmadan. :)
sevgiler.

ZEZE İLE UCİ dedi ki...

bi ayşe teyzemiz var bizim ama birde ayşe teyze bebek alsak iyi olcek sanırımm.. dua öğretme de başarılıııı ya .. çok tatlı maşlh allah nazardan saklasın sevgiler.

fatma dedi ki...

teyzesi yer onu...bırak onların ne düşündüğünüde anlamayalım.bulmaca çözmüş oluruz işte fenamı:)ama şu bir gerçek ki büyüseler kendilerini ifade etseler bile genede bizden farklı düşünüyorlar bizim aklımız almıyor vesselammmm.sevgiler

уαѕємin... dedi ki...

Kendilerini ispatlamaya çalışıyorlar bşzlerde öyle değilmiyiz bırak dilediğince davransın kuzucuk

Şekerci Butik dedi ki...

bende istiyorm o sihirli lambadaki cinden...gerçekten merak ettiğim o kadar çok şey var ki...
kuzu demek kıskanmaya başladı, dediğin gibi belkide duaları bebeğin takılmadan okumasından kaynaklanıyordur...geçici bir durum olduğnu düşünüyorum..

öpüyorum sevgiler,

Yadigar Demirarslan dedi ki...

Canım ya çok tatlı görünüyor hele o ağlamaklı hali ....Maaşallah
Ayşe teyze bebek gibi olmak istiyor olması normal bence, onu üzen onun gibi olamayışı, sana her şekliyle kendini beğendirmeye çalışması, çocuklarda bu hep vardır sen onu(ayşe teyze bebeği) beğendiğini söylemişsen o ona benzemeye çalışıyor bu kıskançlıktan farklı bir şey nedendir bilinmez çocuklar ailelerinin onları az sevdiğini düşünüyor ve kendilerini beğendirmek için her şeyi yapıyor. Hele bir de kardeş olursa beğenilmek adına bebek olup çıkıyorlar...
Her yaramazlıklarında kendilerini artık sevmediğimizi düşünüyorlar bende Allah annelere ve babalara çooook büyük bir sevgi vermiş ve bu sevgi çocuklar büyüselerde hep devam edecek, yaramazlıklarına sinirlendiğimi ama onlara olan sevgimin hiç azalmadığını söyleyerek bunu anlamalarına yardımcı oluyorum. Ona sevdiğini çok sık ifade edersen ve onu hep kucaklayarak ten teması ile anlatmaya çalışırsan anlatması daha kolay oluyor. Tecrübelerimi paylaşarak kafanı şişirdim kendine iyi bak Fatma Nazı öpüyorum.

Derya kuzuları bunlar dedi ki...

benimde çok istediğim bir şey çocukların hislerini anlayıp ona göre davranmak.onların hayal dünyaları okadar genişki.kimbilir neler geçiyor akıllarınından.
eğer sen o bebeği sevdiğini ve beğendiğini söylediysen onun için kıskanıyordur ayşe teyze bebeği.
bu arada iyi gördüm fatma nazı inşallah öyledir.daha çok haber bekliyorum sizden.
ziyaretin için teşekkürler.
sevgiyle kalın

Yadigar Demirarslan dedi ki...

Selmacığım;
İki gündür hastanelerdeyiz Zeynep için özel dua istiyorum kötü bir hafta sonu geçirdik dün akşam üç kez hava verdiler astım hastası olabilir dediler yarın sabah randevumuz var dualarını bekliyoruz.

Ayşe dedi ki...

Selmacigim, bir haftadir hic blog ziyareti yapamadim, yaptiysam bile hizlicana okuyup ciktim..Canim na'aptiniz? Fatma Naz Ayse bebek anlasmazligi insallah son bulmustur. Ortadan kaldirmis miydin canim? ise yaradi mi o yontem?

Telefonde da konustugumuz gibi bence kesinlikle kendine rakip olarak goruyor, sizlerin bebegi cok sevdiginizi dusundugu icinde kiskanclik gosteriyor. biliyorsun cocuklar henuz herseyi cok kisitli boyutlarda dusunebiliyor ve kendilerini dunyanin merkezi sandiklarindan, tum begeniler onlarin uzerinde olsun istiyorlar..

canim insaallah bu problemn ustesinden gelmissinizdir, hala yok olmadiysa, bosver bebegi uzun bir sure kaldirin gitsin ;)

Derya kuzuları bunlar dedi ki...

nerelerdesiniz?