Sayfalar

KIZLARIM BÜYÜYOR

Lilypie Waiting to Adopt tickers Lilypie Waiting to Adopt tickers

HOŞGELDİNİZ.......

Blogumuzu ziyaret ederek bizi yalnız bırakmadığınız için kocaman teşekkürler, tekrar misafirimiz olmanız dileğiyle;

21 Ekim 2008 Salı

Günlerimiz

Bu günlerde günlerimiz biraz zor geçiyor.Babamız gitti.Artık sabahları daha erken kalmak zorunda kalıyoruz, yarı uyanık yarı uyur vaziyette üzerimizi giyiniyoruz.Hop dolmuşa bunu yazmaya utanıyorum ya!!! Ben araba kullanamıyorum maalesef.Tabii ki akılsız başın cezasını ayaklarım çekiyor. Ama geçen yıl şehirlerarası yolda ufak çaplı bir kaza geçirdim ve bir daha arabanın ön koltuğuna oturamadım.Ama kızım maşaallah arabanın ön koltuğuna oturuyor, anahtarı yerine takıyor, radyosunu açıyor başlıyor,
- düdütt düdütt
Heralde birkaç yıl sonra arabayı babasına da bırakmaz.
Bu arada Mutlu Çocukların annesi Ayşe'nin sorusunu bildim ve ödülümü istiyorum.Canım Ayşeciğim blogundaki övgü dolu sözler için teşekkürler.Niye o kadar tarih falan veriyorsun ya yaşım otrtaya çıkıyor.Lütfen sen liseyi bitireli 11 yıl olmuş olabilir ama ben bitireli en fazla5,5 yıl falan olmuştur. Ama olmuyor ki canım cık cık !!!
Neyse gelelim Fatma Naz Hanıma, bizde onunla faliyet yapmaya çalışıyoruz ama heralde yaşına uygun faaliyet yapmadığımızdan pek başarılı olamıyoruz.Mesela yumurtadan canavar yaptık kırdı, tahta kaşıktan bebek yaptık şaçlarını kopardı.Neyse durmak yok uygun faaliyeti bulana kadar devam.Bu konuda fikirleriniz varsa paylaşalım.
Aaaa bu arada kızım alllerji oldu. Neden mi? Karamelli çikolatanın karameli allerji yaptı.Yüzümüz kıpkırmızı ve kaşınıyor.Neyseki doktorumuz çok önemli bulmadı içimiz rahatladı. Kızımın doktoru kim mi? Fatma Naz'a soralım,
-Mennet Bey
Mehmet Bey ne yaptı kızım?
-Uf oldu muanne etti.
Kızım doktorları çok seviyor.Allahtan doktor korkusu yok. Doktor amcalarıda kızımı çok seviyor.Birde kızm bebekleri de çok seviyor.Tabii ki kendisi ablaymış ya!!! Ben Fatma Naz'ın yalancısıyım vallahi.
Bu arada bugün heyecanlıyız İsatanbul'dan Yasin amcamız bize ciciler aldı onlar gelecek.Kızıma söyledim çok sevindi.Heyecanla bekliyor.Bakalım paketten ne çıkacak.Yarın sizinle paylaşırız inşaallah.
Yarın görüşürüz***

9 yorum:

fatma dedi ki...

canım arkadaşım 18 aylık çocuktan faaliyet yapıp onunla oynamasını eğlenmesini bekleme bence.o kitabı biraz kaldır.sen kızına lego ver,bebek seviyorsa küçük büyük bebek al,onlara isim koy,bunlarla oynasın.dahada istersen leğen plastik tabaklar,bardaklar.ciddiyim....farklı şeylerle oynayıp, keşfetmeyi öğreniyorlar.oğlum büyüyene kadar benim evde sağlam leğen kalmamıştı ters çevirip üstünde zıplıyordu...dikkat toplayıp uzun süre oyun oynaması zaman istiyor.sevgilerle...

fatma dedi ki...

ayrıca sana söyleyim,bende araba kullanmıyorum.biraz hırs yapsakta öğrensek çok iyi olacak

Selma dedi ki...

Faliyet konusunda haklısın galiba.Ben heralde kendimi mutlu etmek için faaliyet yapıyorum.Kendimi iyi hissediyorum.Vaktimiz güya boşa geçmemiş oluyor.Tavsiyelerini aklıma yazdım.Araba konusuna gelince hiç hırsım yok ama ögrenmem lazım değil mi?Buarada söylemeye utanıyorum ama bizim araba otomatik vites.Kendimden bana kocaman bir yuh.

Selma dedi ki...

Faliyet konusunda haklısın galiba.Ben heralde kendimi mutlu etmek için faaliyet yapıyorum.Kendimi iyi hissediyorum.Vaktimiz güya boşa geçmemiş oluyor.Tavsiyelerini aklıma yazdım.Araba konusuna gelince hiç hırsım yok ama ögrenmem lazım değil mi?Buarada söylemeye utanıyorum ama bizim araba otomatik vites.Kendimden bana kocaman bir yuh.

Ayşe dedi ki...

Selmacigim fatos hakli, kasma kendini lutfen, daha cok kucuk bebisin yaa, daha coook etkinlikler yapicaksiniz. sen simdi onunla bol bol konus ve sohbet et, tam konusmayi ogrenme ve kelime hazinesini gelistirme yasinda ya, beyni suan gordugunu ve duydugunu yazmaya hazir, yapiyorsunuz zaten ama birlikte okuyacaginiz kitaplardan cok seyler ogreniyor mesela...kalitesiz uzun zamani birlikte gecirmekten ziyade inan kisa ama birebir zamanlar gecirmeniz cok daha guzel..hem karakterin, ham cocuguna karsi olan sorumlulugun ve bir de calisan anne psikolojisinin de etkisi ile emin ol cogu ev hanimlarindan cok daha ilgilisin sen...

off okudumda amma da karisik yazmisim, anlatabildim insaallah..

Selma dedi ki...

yok yok anladım canım.senin fikirlerin benim için çok önemli.Fatmayla senin tavsiyelerine muhakkak uyacağım.Bu arada kızıma morpadan kitap sipariş ettim.Gelince paylaşırız.

Paşa dedi ki...

selam yorumunuza teş ederim çok mutlu oldum ve blogunuzu komple okudum bu arada kızınıza allah sağlıklı uzun ömürler versin...bende bu zamna lardayken paşama pirnçler makarnalar sebzeler veriridim oynasın diye çok hoşuna giderdi tabi dikkatliolmak da gerekiyor bu muzurlar yutmasın...:))))

Selma dedi ki...

Aaa çok iyi fikir makarna falan vermek hiç aklıma gelmemişti.Bu akşam bir deneyelim bakalım nasıl olacak.Sonuçları paylaşırız.

muko dedi ki...

geçmiş olsun alerji için..

ödülünüz var efem blogumda sizin tarafınızdan alınmak üzere bekliyor :D

sevgileirmle....